In het nieuws

Documentaireserie ‘High Cuisine’ vanaf 5 april bij Videoland

Koken op het hoogste niveau in combinatie met geestverruimende middelen, dat zijn de ingrediënten voor een nieuwe documentaireserie van Videoland. Internationale topchefs Noah Tucker en Tony Joseph verwerken the herbs of the gods al jaren in hun keuken. Door het combineren van hun passie voor goed eten met geestverruimende middelen zorgen de chefs voor een nieuwe eetervaring. In de nieuwe documentaireserie ‘High Cuisine’ trekken Noah en Tony in vier afleveringen door heel Nederland, waar lokale topchefs hen inspireren tot nieuwe culinaire combinaties. In aanloop naar 4:20 volgende maand, de onofficiële dag van de cannabiscultuur, lanceert Videoland de documentaireserie op 5 april.

 

Na jarenlang ervaring op te hebben gedaan in sterrenrestaurants, begonnen topchefs Noah Tucker en Tony Joseph ruim vijf jaar geleden met het combineren van eten met geestverruimende middelen. Door middel van ‘microdosing’ bereiden ze gerechten op moleculair niveau en brengen ze goed eten naar een andere dimensie. Alle ervaringen en research die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan zijn verwerkt in hun nieuwe documentaireserie.

 

In iedere aflevering van High Cuisine gaan Noah en Tony langs bij een andere Nederlandse topchef voor inspiratie. Zo bezoeken ze onder meer Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer van Maris Piper in Amsterdam en Andy Brauers van Kasteel TerWorm in Limburg. Ook kijken ze hoe het er aan toe gaat bij Cannabis-boerderijen en nemen ze een kijkje achter de schermen bij de grootste smartshop van Europa. Aan het eind van iedere aflevering presenteren ze hun nieuwe gerechten in een uniek High Cuisine diner waar de lokale chef aanschuift. De muziek in de serie is geproduceerd door Pete Philly.

 

High Cuisine is geproduceerd door Totem Media en vanaf 5 april in zijn geheel te zien bij Videoland. Vanaf 28 maart is het eerste High Cuisine Bites kookboek te downloaden via: https://www.highcuisine.com/buy-high-bites

 

Aflevering 1: Amsterdam, Noord Holland
- Freek van Noortwijk & Guillaume de Beer (Maris Piper)

 

Aflevering 2: Limburg
- Andy Brauers (Kasteel TerWorm)

 

Aflevering 3: Rotterdam, Zuid-Holland
 - Floris Versluijs (In de keuken van Floris)

 

Aflevering 4: Zeeland

- Rutger van der Weel (Katseveer)

 

via: www.broadcastmagazine.nl, 5 april 2019