Vrienden van de VLOS

Vrienden van de VLOS

VLOS staat voor Vereniging Landelijk Overleg Smartproducten.

Veel smartshops zijn een soort van kleine communities met een vaste trouwe klantenkring die hen al decennialang weet te vinden voor het maken van een praatje, delen van ervaringen of vragen om advies. Smartshops zijn vaak een begrip in hun stad en bieden een veilig legaal alternatief voor illegale drugshandel, daarnaast fungeren zij als adviescentrum. Nergens anders ter wereld kun je psychoactieve truffels kopen in een winkel, waar je ook gedegen voorlichting erbij krijgt.

Wellicht kom ook jij al jaren in een Smartshop, maar besef je mogelijk niet hoe deze winkels onder druk staan. Daar waar smartshops in het verleden nog werden gezien als een alternatief voor illegale handel in harddrugs, wordt het imago van smartshops door aanhoudend rechts beleid steeds negatiever. Smartshops worden meer en meer gestigmatiseerd als organisaties die zich schuldig maken aan voorbereidende criminele handelingen. Dit buitengewoon negatieve beleid heet ook wel het ondermijningsbeleid. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

De druk op smartshops wordt dan ook steeds groter. Denk aan rechtszaken voor onterechte sluitingen, onderhandelingen met gemeentes, gedoe met de belastingdienst, het is eigenlijk nooit rustig in smartshop-land. De laatste jaren neemt de druk echter dusdanig toe dat we ook onze klanten vragen of ze ons willen steunen, zodat de VLOS zich in kan blijven zetten voor het behoud van smartshops.

vrienden van de VLOSBen jij een sympathisant van smartshops? Vind jij ook dat smartshops een veilig alternatief vormen voor illegale drugshandel? Beschouw je smartshops als een plek waar je eerlijke informatie kunt krijgen en veilige producten kunt kopen? Kortom, vind je ook dat smartshops bestaansrecht hebben? Wil je ons daarom steunen?
Dit kan door vriend van de VLOS te worden door een mooi t-shirt te kopen. Wil je meer weten over onze t-shirt actie en en ons steunen? Klik dan hier.

Volg ons verder op Facebook, als je op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen en verdere acties.

Naar onze facebook pagina

psychonaut by Jake